Onze visie

In het hart van de bruisende stad Rotterdam, waar oud en nieuw samenkomen, staat de eerbiedwaardige Sint-Niklaaskathedraal, een spirituele oase en een baken van cultureel erfgoed.

The cathedral, a cornerstone of the Catharijnemuseum of Utrecht, is not merely a place of worship; it is a living testament to centuries of history and tradition.

Als beheerders van deze heilige ruimte bevinden we ons op een kruispunt waar het verleden samenkomt met de toekomst.

Als beheerders van deze heilige ruimte bevinden we ons op een kruispunt waar het verleden samenkomt met de toekomst.

Een nieuwe hal, voorzien voor een bedrag van 750.000 euro, is niet alleen een structurele toevoeging; het is een toewijding aan de bloei van de rol van de kathedraal in de hedendaagse wereld.

Wanneer deze zaal gerealiseerd wordt, zal deze meer zijn dan slechts een verlengstuk van de kathedraal. Het wordt een levendig centrum voor gemeenschappelijke bijeenkomsten, een verzorgende ruimte voor de zondagsschool en een etalage voor onze kostbare iconencollectie.

Naast de heilige rituelen zal deze zaal een plek zijn waar het culturele tapijt van Rotterdam zich ontvouwt: een ontmoetingsplaats voor kunst, geschiedenis en spiritualiteit.

In het levendige Rotterdamse tapijt komt de beoogde hal onder de Sint-Niklaaskathedraal niet naar voren als een eenzaam toevluchtsoord, maar als een gemeenschappelijk centrum dat bruist van de voordelen voor de stad en haar bewoners.

Naast de kerkelijke functies staat deze zaal klaar om een katalysator te worden voor betrokkenheid en verrijking van de gemeenschap. Stel je een ruimte voor waar culturele diversiteit wordt gevierd: een locatie voor kunsttentoonstellingen die lokaal talent onder de aandacht brengen, historische artefacten die de verhalen over de evolutie van Rotterdam vertellen, en educatieve programma's die het rijke erfgoed van de stad tot leven brengen.

Als de zaal haar deuren opent, nodigt zij de Rotterdammers van harte uit. Gemeenschapsbijeenkomsten, lezingen en workshops zullen een gastvrij thuis vinden, wat een gevoel van saamhorigheid en gedeelde ervaringen bevordert.

In deze ruimte bestaan het heilige en het seculiere harmonieus naast elkaar, wat de inclusieve geest van Rotterdam zelf weerspiegelt.

De zondagsschool in de zaal wordt niet alleen een plek voor religieus onderwijs, maar ook een voedingsbodem voor waarden die het geloof overstijgen: empathie, begrip en respect. Het wordt een baken voor de jongere generatie en wekt een gevoel van verbondenheid en verantwoordelijkheid ten opzichte van hun culturele wortels.

Bovendien voegt de strategische ligging van de zaal als partner met het Catharijnemuseum Utrecht een extra laag culturele betekenis toe. Het wordt een naadloze uitbreiding van het museum, waar tentoonstellingen en evenementen plaatsvinden die putten uit het collectieve geheugen van de stad. Bezoekers, of ze nu worden aangetrokken door geloof of culturele nieuwsgierigheid, zullen een ruimte vinden waar het verleden samenkomt met het heden, wat een unieke en verrijkende ervaring biedt.

De voordelen reiken verder dan de spirituele en culturele domeinen. De hal biedt als veelzijdige locatie mogelijkheden voor partnerschappen met lokale bedrijven, waardoor economische groei en samenwerking worden bevorderd. Het wordt een bestemming voor toeristen, die bijdraagt aan de toeristische sector van de stad en de positie van Rotterdam als culturele bestemming versterkt.

In wezen is de hal onder de Sint-Nicolaaskathedraal niet zomaar een bouwproject; het is een gemeenschappelijke onderneming die de essentie van Rotterdam tot leven brengt. Het is een investering in eenheid, culturele rijkdom en gedeelde ervaringen - een architectonisch bewijs van de toewijding van de stad om haar verleden te omarmen en tegelijkertijd de toekomst te omarmen.

Wij zijn afhankelijk en
vertrouwenop uw bijdrage

Uw steun is voor ons essentieel

Samen kunnen we de parochiezaal voor Sinterklaas bouwen, die God zal verheerlijken en vele levens tot zegen zal zijn.
Dit is onze kans om ons geloof en onze liefde in actie te tonen.
Doneer alstublieft en verspreid het woord.

nl_NLNL